Queer2queer Psihoškolica: Slika o sebi

TKO SAM JA? Kratko pitanje, dugačak odgovor. Što znamo o sebi, očekujemo od sebe i kako same_i sebe vrednujemo, sve to oblikuje našu sliku o sebi. Svatko od nas ima neke naočale kroz koje gleda svijet, druge ljude, ali i same sebe. U paketiću zvanom slika o sebi sadržane su i naše snage, ali i naše slabosti, naša mane i vrline, obrasci reagiranja, interesi vrijednosti…

O konstruktima kao što su samopouzdanje, samopoštovanje i slično se u popularnoj psihologiji puno govori. Literatura samopomoći prepuna je savjeta kako imati više samopouzdanja u što manje koraka, što manje vremena i sa što manje truda. To nije ni čudo kada su misliti pozitivno, prštati od samopouzdanja, biti sretna i slični jednorozi, neki od imperativa društva u kojem živimo. Od previše informacija može nam se dogoditi da od šume ne vidimo stablo. Ili od stabla šumu? 🙂

Što sve čini sliku o sebi? Koja je razlika između samopouzdanja, samopoštovanja, samoefikasnosti…? Što je psihološka otpornost? Koji su preduvjeti pozitivne slike o sebi? O svemu tome i još koječemu razgovarat ćemo na novoj Queer2queer Psihoškolici!
Vidimo se 22.12.2016. u Klubu MAMA, Preradovićeva 18, u 18 sati! Prijave do 21.12.2016. na marinamilkovic88@gmail.com ili queer2queer.zg@gmail.com.

Queer2queer je program psihološke podrške čiji su ciljevi povezivanje, druženje i osnaživanje mladih LGBTIQ osoba. Queer2queer Psihoškolica je ciklus od ukupno 7 interaktivnih predavanja o različitim temama iz područja mentalnog zdravlja. Programi psihološke podrške općenito su slabo dostupni, u našem društvu, a kada postoje, često su heteronormativni i nedovoljno uključivi za LGBTIQ osobe. Cilj ovog ciklusa je informiranje i educiranje LGBTIQ osoba o mentalnom zdravlju.

više