CDU vas poziva na predavanje u sklopu projekta "net.cube"

Srđan Laterza: Videoigre i “stvarni” svijet

Uzajamne veze svijeta videoigara i društva izuzetno su kompleksne i nadilaze svakodnevnu zabavu. Neke videoigre stvorile su snažne ekonomske sustave koji izravno utječu na “stvarne” živote svojih igrača, a druge pak koriste smislene interakcije kako bi istražile bitna društveno-politička pitanja. Dizajneri igara vrhunski barataju emocijama igrača, stvarajući upečatljiva iskustva koja najavljuju budućnost storytellinga.

Uz predavanje, Srđan Laterza će predstaviti i projekt interaktivne fikcije Snow White and the Seven Coins koji razvija u sklopu projekta net.cube.
 

Srđan Laterza je copywriter specijaliziran za interaktivni sadržaj, scenarist i pisac. Surađuje s vodećim domaćim marketinškim agencijama i IT tvrtakama. S timom agencije Bruketa&Žinić razvio je aplikaciju Zagreb Be There za Turističku zajednicu grada Zagreba, gejmificirano iskustvo istraživanja grada nagrađeno kao najbolji turistički digitalni proizvod na festivalu Tourism&Strategy u Parizu.

Autor je izložbe game designa Politika emocija koja će se u 2017. održati u galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva. S dr. Jasminom Kallay razvija scenarij za 100 života, dokumentarnu seriju o vezi videoigara i društva, a s redateljem Petrom Oreškovićem scenarij za dugometražni horor. Svoje fantasy priče objavio je u nekoliko časopisa, a njegov interaktivni narativni projekt bio je u užem izboru za Twitterovog Fiction Festivala. Radi na svojoj prvoj igri – point-and-click avanturi Venenum.

Član je Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela (SPID).

Projekt net.cube u sklopu kojeg je organizirano predavanje financiran je sredstvima Zaklade „Kultura nova“, Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.

više