Queer2queer Psihoškolica: Osobna odgovornost

Što je odgovornost? Pokušajte je definirati. Lako? Dolaziti na vrijeme, ispunjavati obaveze, pisati zadaće, poštivati rokove, savjesno obavljati preuzete zadatke na poslu, plaćati kartu u tramvaju, reći dobar dan u liftu?

Možemo li bit neodgovornie, a istovremeno ispunjavati sve gore navedene obveze svakodnevno? Može li kašnjenje, neplaćanje karata u tramvaju i neizvršavanje obveza biti odgovorno?

Što je društvena, a što osobna odgovornost? Je li aktivizam odgovorno ponašanje? Ima li Prajd veze s odgovornošću? A coming out? Tko određuje što je društveno odgovorno, a što ne? Željka Markić, Boris Jokić, HDZ, SDP, vaša Mama, profesorica, šefica?

Kada i za što smo u odnosima odgovornei? A što kada se radi o odnosima koji nisu ravnopravni – kako biti odgovoran_na šef_ica ili odgovoran_a prema šefu_ici?

Ostati svoj i istovremeno imati odnose s drugim ljudima nije niti malo jednostavan zadatak. Na putu ispunjenja sebe, svojih potreba, želja i ciljeva često nailazimo na neslaganja i sukobe s drugima.

Interaktivno predavanje o osobnoj odgovornosti za cilj ima objasniti koncept osobne i društvene odgovornosti danas te osvijestiti u kojoj mjeri zastupamo osobnu odgovornost u svakodnevnom životu.

Predavačica: Matea Popov, mag. psych. / Trans Aid

više