Brazilactica 7.0 – Filmska večer u MaMi!

Brazilactica je prvi hrvatski Festival brazilske kulture u organizaciji udruge Amazonas. Ovogodišnje, 7. izdanje održat će se u Zagrebu od 03. do 07. svibnja. Očekuju vas razna događanja diljem grada, a jedno od njih je i filmska večer u MaMi.
Na njoj vam prikazujemo brazilski film Božji grad!

O filmu:
City of God – Božji grad (Cidade de Deus) je brazilski film snimljen prema istoimenom romanu Paula Linsa. Temelji se na istinitim događajima u siromašnim favelama Rio de Janeira.
U „Božjem gradu“ koji su lokalne vlasti 60ih godina izgradile kako bi zbrinule sirotinju, razvio se jedan paralelni svijet u kojem vladaju droga, nasilje i kriminal. To se mjesto nalazi samo nekoliko kilometara od luksuznog turističkog raja, no životi koje vode stanovnici i stanovnice „Božjeg grada“ su sve samo ne luksuzni. Priču o zloglasnim favelama „Rio de Jeneira“ pratimo kroz živote dvojice dječaka koji su odabrali dva različita životna puta: jedan želi postati fotograf, a drugi vođa bande i diler droge. Radnja filma vrti se oko sukoba bandi te kroz njih govori o djeci koja se od najranije dobi regrutiraju u svijet droge, nasilja i pljački, a kasnije njime i upravljaju.

Redatelji fima su Fernando Meirelles i Katia Lund, a film je bio nominiran u četiri kategorije najprestižnije filmske nagrade – Oscar 2004. godine.

Trajanje: 2h 15min

više