WHW / Što, kako i za koga vas poziva na:

Adam Kleinman: Trump l’oeil

Prošli tjedan smo gostovanjem umjetnika Tylera Coburna započeli seriju predavanja koje vodi spisateljica i kustosica Kate Sutton, koja trenutno živi i radi u Zagrebu, pod naslovom “Naše trenutno stanje”.

Kritičar Adam Kleinman će se nadovezati na Coburnovu dijalektiku o „normativnosti“ i „devijantnosti“ te ispitati strukture kontrole uma, od ispiranja mozga do memeova.

Adam Kleinman je većinom putujući pisac, kustos, edukator i povremeni performer. Glavni je urednik i kustos u Witte de With u Rotterdamu te koautor mnogih knjiga i časopisa, među ostalim piše za Art Agenda-u, Artforum, e-flux journal, frieze, Mousse te Texte zur Kunst. Bio je jedan od agenata za Documentu 13.

Kate Sutton je spisateljica koja trenutno živi i radi u Zagrebu u Hrvatskoj nakon skoro desetljeća u Rusiji, gdje je radila kao kustosica neprofitnog umjetničkog prostora Baibakov Art Projects. Osim što piše članke i recenzije za časopise među kojima su Artforum, Bidoun, frieze, Ibraaz i LEAP, Sutton redovito piše i za Artforum.com.

Nakon svakog predavanja, uz pitanja iz publike Kate Sutton razgovarati će s gostima. Razgovori će se voditi na engleskom. Više govornika bit će objavljeno najesen.

 

Program podržavaju:
Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske
Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske
Zaklada Kultura nova
Trust for Mutual Understanding/TMU
Foundation for Arts Initiatives
više