Explicit music

Eli Keszler

 
Eli Keszler američki je udaraljkaš, skladatelj i vizualni umjetnik iz New Yorka. Njegovi nastupi poznati su po stvaranju kompleksnih zvučnih instalacija u kojima se koriste klavirske žice i drugi mehanizmi koji prate nastupe uživo. U nastupima se često koriste vizualni elementi, primjerice Keszlerovi crteži, dijagrami, otisci i tekstovi.

Godine 2012. Pitchfork je objavio da “Keszler zaslužuje pozornost koju u posljednje vrijeme dobiva za svoje velike zvučne instalacije koje ne samo da prisiljavaju glazbene ideje na interakciju s akustičkim okruženjem, nego i glazbenike od krvi i mesa prisiljavaju na interakciju s obje strane.” Keszler je nastupao i surađivao s umjetnicima kao što su: Tony Conrad, Jandek, Loren Connors i Isladski simfonijski orkestar, Oren Ambarchi, Rashad Becker i David Grubbs. Izlagao je radove iz područja vizualnih umjetnosti, instalacije te izvodio u muzejima i galerijama kao što su: Victoria & Albert Museum, The Kitchen, LUMA Foundation. 

Keszler u Zagrebu predstavlja materijal sa svog posljednjeg solo albuma Last Signs of Speed, objavljenog krajem 2016.

 
“neka od najangažiranijih i najpustolovnijih zvučnih iskustava koja će biti otkrivena tijekom 2016. godine”  [boomkat.com]

 

— slobodan ulaz
 

* koncert realiziramo u suradnji s Izlogom suvremenog zvuka Kulture promjene SC-a u Zagrebu.

više