Trans Aid:

Radionica ‘Interspolnost 1:60’

Znaš li da je do 1,7 posto svjetske populacije rođeno s interspolnim karakteristikama? Vjerojatno ne znaš jer se o inter temama ne govori dovoljno iako je prema ovim UN-ovim procjenama jedna od 60 osoba interspolna. Vjerovao_la ili ne, toliko je otprilike u svijetu i riđokosih osoba.

U strogo rodno binarnom društvu na interspolnu se djecu gleda kao na drugačiju, onu koju treba ‘popraviti’ da bi im se tjelesne karakteristike u potpunosti uklopile u medicinske i društvene norme ženskih ili muških tijela. Uobičajena je praksa da se interspolnu djecu podvrgava nepotrebnim operacijama koje je UN okarakterizirao kao čisto kršenje ljudskih prava. Svejedno, o tom se kršenju ljudskih prava, ali i o ostalim temama bitnim za interspolne osobe, i dalje malo zna.

Kako bi saznao_la kako žive i s čime se suočavaju interspolne osobe, ima li interspolnost veze sa seksualnom orijentacijom i rodnim identitetom, koja je ispravna terminologija kad pričamo o inter temama, koja su ključna pitanja aktivizma za prava interspolnih osoba i još puno toga, dođi 25. svibnja od 17 do 19 sati u Klub MAMA (Preradovićeva 18) na Trans Aidovu radionicu ‘Interspolnost 1:60’.

Učit ćemo kroz gledanje kratkih video materijala i kroz rad u grupama pod vodstvom Petre Tomašić i Ariana Kajtezovića iz Trans Aida. Radionica je napravljena prije svega za trans, inter i rodno varijantne (TIRV) osobe; LGBQ osobe te LGBTIQ-friendly osobe koje će pohoditi Mjesec ponosa 2017.

Radionica ‘Interspolnost 1:60’ dio je Mjeseca ponosa 2017., programa koji prethodi Povorci ponosa LGBTIQ osoba i njihovih obitelji u organizaciji Zagreb Pridea.

više