Ka novom mišljenju prirode i kulture

Bruno Latour

 
Bruno Latour – francuski filozof, sociolog i antropolog – jedan je od najuticajnijih teoretičara našeg doba.
U centru njegovih istraživanja su pitanja političke ekologije, modernosti i znanstvene metode, koje Latour u u sklopu svojih brojnih interdisciplinarnih projekata nastoji presložiti i osuvremeniti tako da se mogu nositi s izazovima klimatskih, tehnoloških i kulturalnih promjena.
 
Beogradski i zagrebački posjet Bruna Latoura zamišljen je kao predstavljanje njegovih recentnih promišljanja ka jednom novom poimanju prirode i kulture. Tim povodom Fakultet za medije i komunikacije i Multimedijalni institut objavljuju dvije sveske sabranih eseja i razgovora, kao svojevrstan uvod u Latoura.
 

21.09.2017. [četvrtak] : 18:30h _ Dvorana Kulturnog centra Beograda
— predavanje: U susretu sa Zemljom
22.09. [petak] : 12h _ Fakultet za medije i komunikacije / Beograd
— razgovor sa Brunom Latourom
22.09. [petak] : 19h _ Francuski institut / Beograd
— razgovor o novim modusima istraživanja
23.09. [subota] : 19h _ Muzej suvremene umjetnosti / Zagreb
— predavanje: O koncepciji misaonih izložbi

 

Organiziraju Fakultet za medije i komunikacije i Multimedijalni institut, u suradnji sa Francuskim institutima u Srbiji i Hrvatskoj, Kulturnim centrom Beograda, Booksom i Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu.
www.bruno-latour.fr  /  www.fmk.singidunum.ac.rs  /  www.mi2.hr

 
 

* dosad objavljene knjige Bruna Latoura na srpskom i hrvatskom: Nikad nismo bilo moderni – ogled iz simetrične antropologije [Zagreb: Arkzin & AIIR, 2005 / Novi Sad: Mediterran publishing, 2011] i Istraživanje o modusima života – jedna antropologija Modernih [Beograd: Fakultet za medije i komunikacije, 2015]
više