Hrvatski klaster kreativnih i kulturnih industrija

Projekt Ilica

Hrvatski klaster kreativnih i kulturnih industrija vas poziva na predavanje na temu Projekta Ilica i raspravu o revitalizaciji urbanih povijesnih jezgri.

Gradovi su danas mjesta velikih očekivanja i upravo zbog toga privlačni, ali također prenapučeni i suočeni s velikim društvenim, kulturnim i infrastrukturnim izazovima. Pred svima je zadatak ponovnoga promišljanja o ulozi grada, njegova razvoja i zamišljanje moguće urbane budućnosti. Možemo se zapitati: Kakvu kulturnu sliku grad odražava danas i koje su neuralgične točke grada? Što možemo sami učiniti za pozitivne promjene u gradu? Kakva je budućnost koja će u tom smislu utjecati na sve nas i koja će pomoći da zajednički pokrenemo razvoj?

Pozivamo Vas da nam se pridružite i kroz ostale aktivnosti jesenskog izdanja Projekta ILICA koji će sa stručnog aspekta otvoriti različite poglede na proces urbane revitalizacije u hrvatskim gradovima te otvoriti rasprave o potrebama i vizijama razvoja urbanizma. Za sudjelovanje se možete prijaviti ovdje.

više