Promocija filma

Dokumentarni film Nedovršena simfonija/Regionalna dečja filharmonija

80 talentiranih mladih muzičara iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine udružili su svoj talent i posvećenost muzici. Da li nove generacije imaju potencijal da mijenjaju stereotipe svojih roditelja?

Dokumentarni film Nedovršena simfonija/Regionalna dečja filharmonija Olivere Miloš Todorović u produkciji ShockART primjer je pozitivne suradnje u regiji.

Osim što, njih 80 u regiji, spaja muzika, obogaćuje ih iskustvo koje stječu međusobnim posjetama i druženjem. Odsjedaju jedni kod drugih, druže se i spontano saznaju o međusobnim sličnostima i razlikama, osobnim, obiteljskim i nacionalnim.

Vrlo lako su dio jedne cjeline i njihove su različitosti samo ono što daje vrijednost više njihovom odnosu i komunikaciji. Zajedničkim koncertima ukazuju na vrijednost suradnje i otvorenosti, kao i želje da se upoznaju sa zemljama u kojima, mnogi od njih, nikada nisu ni bili.

 
Nakon projekcije filma (52min), u diskusiji sudjeluju:

Sanja Drakulić, glumica, pedagog u ZKM-u, osnivačica prve digitalne platforme za pretragu, promociju i angažman glumaca, Duart European Actors Platform, koja je omogućila kreiranje prve regionalne online baze podataka za filmsku industriju.

Dragan Protić, dizajner, Umjetnička grupa ŠKART, koja na neočekivane načine povezuje poeziju, dizajn (i vizualne umetnosti) sa “arhitekturom ljudskih odnosa”, odnosno načinima suradnje i komunikacije, razvijajući kroz niz radioničkih formata poseban odnos s publikom.

 
Razmjenom mišljenja o raznolikosti, bliskosti, idealima, sigurnosti, želimo da saznamo vrijednosne stavove nove generacije i da upoznamo kulturne poslanike s mišljenjem, idejama mlade publike, kao i s mogućnostima da se na njih utječe u proširenju pogleda o vlastitim i drugim kulturama.

Projekt su sufinancirali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Balkanski fond za demokratiju, projekt Nemačkog Maršalovog fonda SAD.

Ulaz je slobodan za sve.

 
Olivera Miloš Todorović, novinarka, redateljica dokumentarnih filmova i TV serijala, osnivačica i producentica Umetničke produkcijske grupe ShockART. Bila je urednica beogradskog radija Studio B i emisija radija B92. Režirala je 20 dokumentarnih filmova, 50 TV serijala, 5000 radijskih intervjua, sudjelovala na 50 međunarodnih festivala i dobitnica je 10 inozemnih i domaćih prvih nagrada, među kojima i nagrade Američke ambasade i NUNSa za istraživačko novinarstvo za projekt “Drvo života” o deci bez roditeljske skrbi, Počasne nagrada ZKM Zentrum für Kunst und Medientechnologie, Karlsruhe, Zlatnog trofeja (Gold Award) Video festivala u Tokiju za film o kazališnim predstavama u Psihijatrijskoj bolnici u Beogradu.

Od 2000, do danas, kroz TV serijal “Sofa”, ispituje odgovornost elite za političko stanje u Srbiji. Autorica je knjige intervjua “Fras se širi” i multimedije Nepristajanje.

Bila je suradnica holandske VPRO televizije i Video Foruma Bauhaus. Producentica je i autorica kampanja: Zakonska zabrana nasilja nad decom, Protiv trgovine decom, Protiv siromaštva dece; kampanje Nulta tolerancija za nasilje prema ženama.

više