Mjesec ponosa 2018:

Mame u MaMi

Mame u MaMi – svima već godinama omiljeni koncept razmjene iskustava roditelja_ica LGBTIQ osoba i ove godine ide dalje.

Već dugi niz godina u sklopu Pride Weeka, a ove godine Mjesec ponosa 2018. organizira se tribina koja daje prostor roditeljima_cama LGBTIQ djece kako bi se čuo njihov glas i njihove priče. Ponajviše se radi o roditeljima_cama gejeva, lezbijki, biseksualnih osoba, a u zadnje dvije godine i transrodnih osoba.

Razina prihvaćanja LGBTIQ prava u društvu je napredovala u zadnjih petnaestak godina, a pogotovo nakon organizacija Povorki ponosa te postoji sve više i više sadržaja u kojima se LGBTIQ osobe mogu pronaći.

Trenutni cilj ove tribine je pružanje pomoći roditeljima_icama koji se ne snalaze najbolje nakon što im se njihovo dijete “outa” (otkrivanje spolne orijentacije i/ili rodnog identiteta), a dugoročni cilj osnivanje grupe podrške koja bi se održavala 1-2 puta na mjesec kako bi se roditelji_ce dodatno osnažili_e.

Kako bi Zagreb Pride 2018. | 17. Povorka ponosa i Mjesec ponosa 2018. ove godine bili što šarolikiji i veseliji, podrži Pride svojom donacijom, a za svaku donaciju do određenog iznosa, možeš odabrati i poklon! Informacije možeš pronaći na stranicama Zagreb Pridea.

više