Fond za druge organizira dvodnevni seminar:

Strategije prikupljanja sredstava izvan javnog sektora

Pozivaju se organizacije civilnog društva koje djeluju u sektoru nezavisne kulture da se odazovu na edukacijski program, koji od 2. do 3. srpnja u okviru edukacijskog programa Fonda za druge organizira udruga Domino, a koje će voditi Janet Stapleton i Carla Peterson, američke kulturne i umjetničke djelatnice s dugogodišnjim iskustvom razvijanja strategija financiranja za organizacije civilnog društva.

Edukacija nevladinih udruga s ciljem poticanja osobne i korporativne filantropije u Hrvatskoj, osmišljena je s ciljem proširenja trenutnih mogućnosti financiranja u Hrvatskoj, koje se uglavnom oslanjaju na javna sredstva na lokalnoj i nacionalnoj razini. Taj način financiranja ne pruža dovoljno stabilnu klimu za većinu organizacija u nevladinim sektoru. Ovaj treći u nizu seminar usredotočen je na razvoj vještina i izgradnje kapaciteta unutra nevladinih organizacija kojima bi se stvorila poticajna klima za individualno i korporativno financiranje rada organizacija. Posebne teme seminara su: koordinacija marketinških i programskih / umjetničkih sadržaja; načini nalaženja potencijalnih privatnih donatora; prikupljanje sredstava posebnim događanjima; načini isticanja u odnosu na druge; kako zainteresirati potencijalne privatne donatore, itd.

 
Carla Peterson radi kao ravnateljica Nacionalnog centra za koreografiju Maggie Allesee (MANCC) na Državnom sveučilištu Florida u Tallahasseeju, Florida, gdje je zadužena za cjelokupnu umjetničku viziju, strateško planiranje, prikupljanje sredstava, partnerstva i godišnje rezidencijalne sezone, koje podupiru širok spektar estetskih praksi koreografa u svim stadijima njihovih karijera.

Janet Stapleton gotovo tri desetljeća u New Yorku radi na području plesa i suvremenih izvedbenih umjetnosti kao producentica, menadžerica i savjetnica za odnose s javnošću. Godine 2000. je osnovala tvrtku Janet Stapleton Public Relations, njujoršku tvrtku koja zastupa umjetnike, kulturne institucije i brojne festivale.

 
Prijave s naznakom „Prijava na edukaciju“ su otvorene do 01. srpnja 2018. i primaju se na e-mail adresu:
udrugadomino.marketing@gmail.com
u prijavi je potrebno navesti:
Ime i prezime, ime organizacije, potvrda sudjelovanja oba dana edukacije, kratko motivacijsko pismo na engleskom jeziku (do 750 znakova).

Program se realizira uz potporu Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj te Fonda za druge te u suradnji s Multimedijalnim institutom.

više