PopUp izložba

Sofia Lee — Digital Life

Sofia Lee je fotigrafkinja, GIF animatorica i video umjetnica iz Seattlea koja trenutno boravi na dalmatinskoj obali. Koristeći prvenstveno starije “point and shoot” digitalne fotoaparate, režirala je nekoliko glazbenih videa te je u Seattleu kao novomedijska novinarka o lokalnim događanjima izvještavala putem gifova. Publicirala ze za VICE i Mashable.

KIN*WÄV je projekt koji istražuje odnedavna odbačenu tehnologiju, konzumerizam i nostalgiju kroz slikovni jezik Instagrama. Iako je iz njega proizašao, projekt se razvio u smjeru serije fotografija i kućnih instalacija. KIN*WÄV je financiran od Artist Trusta iz Seattlea.

digicam.love je zajednica koju su rane 2017. godine osnovali Sofia Lee, Bao Ngo i Froyo Tam kako bi istaknuli rad fotograda koji koriste “point and shoot” digitalne fotoaparate. Cilj projekta je potaknuti fotografe na izlazak iz vlastite zone komfora kako bi istražili medij fotografije korištenjem previđenih alata. digicam.love su upriličili događanja u New Yorku, Los Angelesu, Seattleu, Kopenahgenu i Ljubljani, a o njima je pisao Mashable.

http://kinwav.tumblr.com
https://www.instagram.com/digicam.love/
https://sofi.pics

više