Neprikladna imena // Izdavaštvo

Zagrebačka promocija knjige Exploded Gaze

— dvorana ADU [Trg Republike Hrvatske 5] | na engleskome jeziku, bez prijevoda

 
Nakon američkih predstavljanja u Chicagu i na sveučilištu Stanford, a prije evropskih promocija u Ljubljani i Kopenhagenu pozivamo vas na zagrebačko predstavljanje knjige Exploded Gaze Gorana Sergeja Pristaša, svojevrsne summa dramaturgica autorove teorijske i umjetničke prakse. Knjigu je objavio Multimedijalni institut, u suradnji s izvedbenim kolektivom BADco i riječkim Drugim morem.

 
Govore:
Bojana Kunst, Justus-Liebig Universität Gießen
Una Bauer, Akademija dramske umjetnosti
Stephen Zepke, Beč
Goran Sergej Pristaš, Akademija dramske umjetnosti
— čita: Tessa Litvan

Sviraju:
Alen i Nenad Sinkauz

 
Raznovrsna oblicima i bogata stilovima, od osobnih umjetničkih zapisa do znanstvenih uvida, ova knjiga “rekapitulirajući dva desetljeća Pristaševog rada u kazalištu i umjetnosti, zabljesne čitatelja kao rijetka poslastica poetike i političke i filozofske misli istovremeno. U virtuoznom stilu, ovaj svezak donosi svježe poglede na gledanje, vrijeme i produkciju kroz koje se maštovite i kritičke sile kazališta iznova izmišljaju preko granica teatra. Kao i Jean-Luc Godard, Mladen Stilinović ili Anne Boyer, Pristaš udahnjuje novi život kompaktnom promišljanju iz same umjetnosti koje može promijeniti naš pogled na svijet ako slijedimo njegove mudre implikacije.” (Bojana Cvejić)

 
Goran Sergej Pristaš je dramaturg, osnivač kolektiva BADco. i profesor dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Projektima i suradnjama Pristaš je sudjelovao na Venecijanskom biennalu 2011. i 2016., Documenti 12 i brojnim festivalima, izložbama i konferencijama.

 
 

Organiziraju: Multimedijalni institut, Drugo more i Akademija dramske umjetnosti.
Podržavaju: Program Europske komisije Kreativna Europa, Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, Hrvatski audiovizualni centar.
Program je realiziran u okviru State Machines, suradničkog projekta Aksiome (SLO), Drugog mora (HR), Furtherfielda (UK), Institute of Networked Cultures (NL) i NeMe (CY).

 
 

Ovaj projekt je financiran uz potporu Europske komisije. Sadržaj ove komunikacije isključiva je odgovornost autora i ni na koji način ne predstavlja stavove Europske komisije.
Ovaj projekt sufinancira Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izražena u ovoj komunikaciji isključiva su odgovornost Drugog mora.

 
 

Knjiga je objavljena u okviru izdavačkog programa Skhole koji je dio programskog pravca Dopolavoro projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica Kulture.
više