Cruising...

Cruising sa Srđanom Sandićem: Dinko Kreho

Ovaj petak nam u goste dolazi Dinko Kreho, kritičar i pjesnik, prevoditelj i esejist. Razgovarat ćemo o simptomima, književnom polju u kojem se razumijemo, recentnim pisanjima, prijevodima. Morate biti s nama, od 19h, 14.6.2019.!

Dinko Kreho (Sarajevo, 1986.) piše poeziju, kratku prozu, esejistiku i književnu kritiku, te prevodi s francuskoga jezika. Bio je suradnik projekta Alternativna književna tumačenja, član uredništva dvotjednika Zarez, kao i voditelj tribine „Od riječi do riječi“ u književnom klubu Booksa. Danas redovno piše za portale booksa.hr i proletter.me, te za tjednik Novosti.

Objavio je pjesničke knjige “Ravno sa pokretne trake” (2006.), “Zapažanja o anđelima” (2009.) i “Simptomi” (2019.), kao i esejističku knjigu “Bio sam mladi pisac i drugi eseji o književnom polju” (2019). Koautor je, s Darijem Bevandom, radiodramskoga krimi serijala “Bezdrov” (2013.), te, sa Srđanom Gagićem i Borisom Postnikovim, panoramskog izbora iz ratne proze Srbije, Hrvatske i BiH “A fost odată o țară. Panorama prozei de război din țările fostei Iugoslavii” (2018., prijevod na rumunjski Gorana Čolakhodžića i Adriana Oproiua).

Trenutno radi na knjizi priča, te prevodi romane “Sedam” Tristana Garcie i “Čvrsto si drži krunu” Yannicka Haenela.

više