Rust Meetup / Lipanj 2019.

Najave Rust meetupova su kao proljeće: ponekad okasne. No, bolje ikad nego nikad: ovaj put najavljujemo Nikolu, starog znanca, koji će se ozbiljnije pozabaviti Rustovim tipskim sustavom u posljednjem izdanju meetupa prije zasluženog odmora.

Po završetku se upućujemo na čašicu razgovora i čašu pića u obližnje za to prikladno mjesto.

Nikola Henezi: Type-level programiranje u Rustu

Type level programiranje je programiranje na razini tipova, što nam omogućava uvođenje dodatnih zahtjeva prilikom kompajliranja programa i obogaćuje vokabular sa kojim raspolažemo prilikom programiranja. Neke od prednosti koje dobivamo takvim pristupom su da se povećava sigurnost prilikom refaktoriranja koda i smanjuje opseg testova koje je potrebno pisati.

Na ovom meetupu ćemo proći kroz osnovnu implementaciju Peanove aritmetike na razini tipova u Rustu, te kroz kanonski primjer vektora demonstrirati (ne)praktičnost type level programiranja u Rustu.

Ovo će biti posljednje predavanje prije ljetne pauze. S novom sezonom nastavljamo u 9. mjesecu što vam daje sasvim dovoljno vremena da razmislite o friškim temama i pripremite predavanja. U međuvremenu se družimo na Razmjeni vještina i Matrix kanalu!

Ujedno podsjećam da je 31.5. zadnji dan za prijavu radionica i predavanja za WebCamp Zagreb, pa upregnite prste i pošaljite pokoji prijedlog. To je jedinstvena prilika da širite radosnu vijest Borrow Checkerovoj publici od 800+ ljudi u gradu nam domaćinu.

Vidimo se 6.6. u MaMi!

više