Cruising...

Cruising sa Srđanom Sandićem: Monika Herceg

O koordinatama, sudbinama, selima, provincijama u gradovima, u glavama. O slobodi, siromaštvu koje nosi, ali i bogatstvu. Poeziji kao radu, ali i radu poezije. O svemu ćemo tome razgovarati na prvom jesenjem Cruisingu s nagrađivanom pjesnikinjom Monikom Herceg. Save the date:27.9.2018. u 19 sati.

Monika Herceg rođena je 1990. u Sisku. Nagradu Goran za mlade pjesnike za najbolji debitantski neobjavljeni rukopis Početne koordinate dobila je 2017. godine. Knjiga je objavljena 2018. godine i nagrađena Kvirinovom nagradom za mlade pjesnike, nagradom Fran Galović za najbolje književno djelo na temu zavičaja i / ili identiteta, nagradom Slavić za najbolji prvijenac izdan 2018.godine i međunarodnom nagradom Mostovi struge. 2018. godine dobila je nagradu Na vrh jezika za najbolji neobjavljeni rukopis, a knjiga naslova Lovostaj. objavljena je 2019. Osvojila je drugu nagradu na međunarodnom natječaju za poeziju Castello di Duino 2016. i prvu nagradu na regionalnom natječaju humoristično-satiričnog žanra Bal u Elemiru 2017. te nagradu Lapis Histriae 2019. za najbolju priču.

Članica je međunarodne mreže Versopolis te uredništva časopisa Poezija Hrvatskoj društva pisaca i urednica u istoimenoj biblioteci.

Pjesme su joj objavljene u različitim časopisima i prevedene na nekoliko jezika. Izbor pjesama izašao je na francuskom jeziku (Ciel sous tension, L’Ollave, 2019.), u sklopu Struških večeri izašla je i dvojezična knjiga Početne koordinate na makedonskom i engleskom jeziku, a uskoro izlazi i srpsko izdanje Početnih koordinata i Lovostaja.

više