Elixir Meetup / Listopad 2019.

Pozdrav svima, dozvolite da vas sve pozovem na naše prvo okupljanje Elixir nakon ljeta – u nadi da ste svi imali opušteno ljeto i da ste se ponovo napunili!

Naš posebni gost Saša Jurić, poznat u globalnoj Elixir zajednici, održat će predavanje s naslovom „Takve velike visine“.

Nakon razgovora, tradicionalno ćemo se preseliti u naše obližnje barove, gdje možemo nastaviti diskusiju uz piće. Također, bit će i neke hrane koju pružaju Very Big Things.

Vidimo se svi u četvrtak u 18h @MaMa!

Naslov: Takve velike visine

Trajanje: 40m

Sažetak: Ako nemate čekić, ništa ne liči na čavao. Istodobnost (concurrency) u BEAM-u je izvrsna prilika za puno problema, ali često se zanemaruje, jer mnogi od nas su radili dugo vremena, a da u svojoj kutiji s alatima nisu imali takav čekić. Na taj način, vjerojatno smo pristali na improvizaciju umjesto da koristimo primjerene alate.

Ovaj razgovor želi podići svijest o potencijalu istodobnosti BEAM-a predstavljanjem stvarne situacije u kojoj se Elixir koristio za izum kotača i implementiranjem potpuno novog rješenja poznatog problema, unatoč činjenici da postoji mnogo off-the-shelf opcija. Istražit ćemo motivaciju ove odluke i proći kroz neke zanimljive tehničke aspekte provedbe. Nakon razgovora, publika će steći bolji osjećaj o tome što se može postići istodobnošću BEAM-a i nadamo se  da će biti motivirana da što češće poseže za time.

više