mamina mala biblioteka

Espi Tomičić: Your Love Is King

Your Love Is King dramski je tekst višestruko nagrađivanog autora i uličnog mačka Espija Tomičića nastao u sklopu ZKM-ovog programa mentorsko-laboratorijskog rada s mladim dramskim piscima „Budućnost je ovdje”. Tekst je koncertno čitan 10. veljače u ZKM-u u izvedbi Matea Videka uz veliko oduševljenje publike. Ovaj intimni monolog trans osobe o nadolazećoj smrti vlastite majke, nagrađen je na natječaju portala Drame.hr za adaptaciju drame u filmski scenarij.

 

Iako ovakva djela mogu korisno poslužiti za širenje trans-politike, povijesti i kulture, drama Espija Tomičića otvara novo poglavlje umjetničke ekspresije, samodefinirane i samostvorene, a ne unaprijed zadane ili nametnute: utakanje vlastitog iskustva u generacijske uvide u kontrakulturu dobrodošla je ali i nužna alternativa pričama kojima je prioritet želja da se uklope u buržoaske norme, u kojima je „trans“ tek trendovska uzrečica iz Seksa i grada.
Prvo dramsko djelo u izdanju Multimedijalnog instituta i knjiga čiji potencijal za produktivne poremećaje tek treba istražiti!

 

“Your Love is King genijalan je glas nove generacije.”
Ivica Buljan, Glorija

 

“Rad Espija Tomičića, premda neprestano briše granicu između autobiografije i poetske drame, osvaja upravo svojim jezičnim bravurama.”
Nataša Govedić, Novi list


“Jedan od najboljih tekstova koji sam pročitala zadnjih godina, a i ne samo zadnjih”

Ivana Sajko, Facebook

Espi Tomičić (1995.) je student dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Član feminističkog kolektiva fAKTIV i dečko s Kvarta.
Your Love Is King možete pročitati na linku.

— knjigu na papiru možete naručiti preko Superknjižare

više