Prijatelji

Goran Ferčec i Siniša Ilić • Rad panike

 
Rad panike Gorana Ferčeca i Siniše Ilića je prvi svezak trećeg kola biblioteke Prijatelji, zajedničke edicije MaMe i Bookse.
 

Goranov tekst i Sinišini crteži nastali su kao dio istoimene produkcije skupine BADco., a tim radom ovaj važni i utjecajni izvedbeni kolektiv zaokružuje i zaključuje dva desetljeća svog aktivnog djelovanja.
 
Ferčecov i Ilićev Rad panike je knjiga vektorâ — heterogenih silnica i smjernica na površini i ispod površine višestrukih ravni i žanrova — čiji istraživački karakter oblikuje Damir Gamulin Gamba.
 
Izvedbe Rada panike bile su smještene u brisanom prostoru i obustavljenom vremenu Grobničkog polja i nedovršene Sveučilišne bolnice u zagrebačkom Blatu. To su infrastrukturni prostori velikih razmjera, brzina i napona smješteni između prirodnog krajolika i tehnoloških sustava, a Rad panike predstavlja kolektivni umjetnički napor da se upravo unutar jednog takvog tuđeg i očuđenog prostora i vremena isplešu, izgovore, narišu i iskopaju paradoksalni ostaci naše vlastite budućnosti, one koja će ostati zapretena i one koja će eventualno zbiti.

više