Cruising ...

Cruising sa Srđanom Sandićem • Korana Serdarević

 
Razgovarat ćemo o ulogama (intimnim, društvenim),(ne)sreći, funkcijama književnosti, analitičkoj distanci, predavanju i stvaranju književnosti.
 
Razgovor pratite ovdje putem FB livea.
 
Korana Serdarević spada u sam vrh kratkopričaške scene Hrvatske i regije. Za svoje kratke priče osvojila je niz nagrada – dva puta prvu nagradu Ranko Marinković, nagradu Zlatko Tomičić, regionalnu nagradu Ulaznica, a prva zbirka kratkih priča Nema se što učiniti nagrađena je stimulacijom za najbolja književna ostvarenja godine od Ministarstva kulture RH. Roman Eksperiment Irene Tot našao se u finalu Tportalova izbora za roman godine.

Sudjelovala je na mnogo hrvatskih i međunarodnih književnih festivala. Aktivna je kao moderatorica na književnim događanjima i članica žirija književnih natječaja. Autorica je školskih gimnazijskih čitanki i sudionica projekata za poticanje čitanja kod mladih. Nedavno objavljena zbirka kratkih priča ˝Gušterov rep˝čiji junaci (petnaest je pripovjedaka) pokušavaju pronaći svoje mjesto u svijetu koji ih tjera na stalni izbor od beskraja mogućnosti – povod je ovog Cruisinga.

više