Cruising sa Srđanom Sandićem: Sanja Baković

[:hr]O odvaljivanju poezijom, o marginama – životu na istom, ali i životu izvan. O pronalasku / dolasku do sebe – što tražimo u tom konceptu, toj ideji koja je gadno zlorabljena u medijskom diskursu, a i drugim diskursima koji ulaze u polje suvremene poezije. O svemu tome i pokoj ˝intimnoj˝temi razgovaramo s istaknutom pjesnikinjom Sanjom Baković.

 

Razgovor pratite ovdje.
Kratka biografija:

Sanja Baković rođena je 20. studenog 1976. u Splitu. Živjela u Bolu na otoku Braču gdje završava osnovnu i srednju školu. Diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti. Trenutno na doktorskom studiju iz Etnologije i kulturne antropologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavila dvije knjige poezije, Plovna mjesta (CeKaPe 2016) i Autobus za Trnavu (MeandarMedia, 2020). Poeziju objavljivala u časopisima „Quorum“, „Tema“, „Fantom slobode“ i „Riječi“. Pokrenula projekt „Odvalimo se poezijom“ s ciljem povećanja čitanosti i vidljivosti poezije (FB stranica, tribine, festival u Bolu na Braču). Članica neformalne pjesničke trupe „G- rupa proizašle iz pjesničke radionice s Brankom Čegecom. Surađuje za časopis Tema i tjednik Expxress. Voditeljica je tribine „Poezija u dvorištu“. Za kruh radi u odnosima s javnošću u javnom sektoru. Vodi yogu u kvartu na Peščenici. Pohađa edukaciju iz psihoterapije (integrativni Gestalt).

*Zajedno s Aidom Bagić uredila aktivističku audio zbirku poezije „Bez zastoja i bez straha“ u koju je uvršteno 27 pjesama 18 naših autorica. Zbirka je na aplikaciji „Book&zvook“ objavljena nedavno, baš na Dan žena i može se besplatno skinuti i slušati.

više