Cruising sa Srđanom Sandićem: Branimir Dropuljić

Kako se s FER-a prebjegne u poeziju, a što je pak poetično u računarstvu? Što je poetski angažman i kada je o njemu riječ, a kada se radi tek o pomodnoj gesti? Kako je učiti robote pričati, a kako klince? O tome svemu, a povodom zbirke Kosine razgovaramo s Branimirom Dropuljićem na novom Cruisingu u ponedjeljak, 12. travnja 2021. od 19 sati – budite s nama! Da, čitat ćemo i misliti pročitano.

Branimir Dropuljić (Varaždin, 1983.) kaže da pokušava svašta. Dosad je uspio doktorirati, učio svirati djembe, dobio tri sina, oženio se, pisao pjesme, objavio pjesme u književnim časopisima, objavio pjesme na portalima, učio robote pričati, učio ih i da razumiju ljudske emocije, učio i sinove pričati, i njih učio da razumiju emocije, bio u Americi, učio studente FER-a, učio studente Algebre, još kao mali učio svirati bubnjeve, vodio tim, učio mobitele što je spam, učio ih i kako zvuče roboti prodavači, dobio Ulaznicu za poeziju, dobio Gervaisa, objavio Kosine, učio sebe da ne može sve istovremeno.

Pjesnička zbirka Kosine Branimira Dropuljića dobitnica je Književne nagrade Drago Gervais za 2019. godinu koju dodjeljuje Grad Rijeka, a realizira Gradska knjižnica Rijeka. Kosine su dobitnik u kategoriji najboljeg neobjavljenog rukopisa na hrvatskom jeziku. Zbirku je izdala Gradska knjižnica Rijeka, a urednica je Monika Herceg.

više