Queer Feminist Wiki Squad HR

Događaj je zamišljen kao razgovor na temu Wikimedija i Gender Gapa gdje će se predstaviti prakse kolektiva i projekata ART+Feminism, Le SansPagEs, Women in Red te će slijediti praktični dio za prijenos tehničkih i metodoloških znanja za zainteresiranu publiku, a u svrhu osnivanja neformalne grupe za editiranje hrvatske Wikipedije u svrhu smanjivanja rodnog procjepa.

Naime, osim samog sadržaja Wikipedije koji nije rodno balansiran, gotovo identičan disbalans nalazi se i ukoliko se pogledaju podaci o samim urednicima_ama Wikipedije.

Na praktičnom dijelu facilitirat će se otvaranje osobnih računa na Wikipediji zainteresiranim osobama, te ćemo proći osnove editiranja, dodavanje resursa i citata postojećih tekstova te se dogovoriti se o daljnjem načinu funkcioniranja grupe.

Pozivaju se zainteresirani/e da se prijave za sudjelovanje na događanju na e-mail info@voxfeminae.net s nazivom mejla WikiNaVoxu. Prijave se primaju do nedjelje, 9.5. u podne.

Trajanje: 18-21h, nedjelja 9.5.2021.

Mjesto: Online – po prijavi šaljemo Zoom link

Događanje se odvija u sklopu projekta OOM – otvoreniji održiviji mediji, a u kojoj sudjeluju HrW inicijativa, K-zona/VoxFeminaeFestival, PaRiter, queerANarchive/SplitPride, Iskorak/N00LA, Multimedijalni institut (MaMa) i Drugo More, koje imaju kompatibilne interese i zajedničke ciljeve poticanja otvorenijih i održivijih medija. Principima uključivosti želimo potaknuti raznovrsnost sadržaja i participacije u otvorenim digitalnim dobrima u kulturi i civilnom društvu.

više