Cruising ...

Cruising sa Srđanom Sandićem • Marko Tomaš

 
O politici, bogovima, ljubavi, zdravlju i pisanju, (ne)mogućnostima poezije – 21.6.2021. od 19h s Markom Tomašem povodom zbirke ˝Skratimo priču za glavu˝ (V.B.Z., 2021). Pratite nas LIVE na FB-u!
 
O autoru:
Marko Tomaš je rođen u Ljubljani 1978. godine. Piše poeziju, novinske tekstove i eseje. Živi na relaciji Mostar, Zagreb, Ljubljana, Beograd.
 
Bibliografija:
— Knjige pjesama: „S rukama pod glavom“, „Mama, ja sam uspješan“, „Život je šala“, „Marko Tomaš i druge pjesme“, „Zbogom, fašisti“, „Bulevar narodne revolucije“, „Crni molitvenik“, „Regata papirnih brodova“, „Trideset deveti maj“, „Varanje smrti – izabrane pjesme“.
— Publicistika: „Ivica Osim, utakmice života“, biografija; „Kolodvor i paranoja“, novinski tekstovi; „Pisma s juga“, eseji.
— Proza: kratke priče objavio je u kolekciji pjesama i priča „Odrastanje melankolije“.
 
Knjige izabranih pjesama objavljene su mu na slovenskom i makedonskom jeziku. A biografija Ivice Osima objavljena je i u Japanu 2015. godine. Prvi roman objavio je 2019. godine, zove se „Nemoj me buditi“ a objavile su ga IK LOM iz Beograda i nakladnička kuća V.B.Z. iz Zagreba za Hrvatsku i BiH.
Zbirka pjesama „Skratimo priču za glavu“ izašla je u proljeće 2021. godine.

više