Cruising ...

Cruising sa Srđanom Sandićem • Bonislav Kamenjašević

 

Prvi jesenjski Cruising u goste dovodi mladog autora pred kojim je, ako je suditi po prvoj zbirci – lijepo buduće književno istraživanje i karijera. Razgovarat ćemo o (pseudo)intelektualizmu, sugovorenju s drugim autorima, pjesničkim dvojbama i pjesničkim zaključcima. Pratite nas – 23.9. od 19h na našoj FB stranici.

 

Bonislav Kamenjašević (1988., Gradačac, BiH) studirao je filozofiju, diplomirao kroatistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavljivao je pjesme te stručne i kritičke tekstove u različitim časopisima, zbornicima i na portalima. Živi i radi u Zagrebu.

 

O knjizi je napisano: Zbirka poezije komparatista Bonislava Kamenjaševića „Kotlovnica” (Durieux, 2021.) tematizira suvremeni svijet i njegov odnos prema prirodi, prema životu te kritizira pseudointelektualizam, rat, uništavanja i zločine, što čini katkad šaljivo i ironijski, a drugi put o njima progovara melankolično. Zbirku čine opisi singularnih fenomena, esejistički komentari te opisi prizora i događaja začinjeni intertekstualnim i intermedijalnim poveznicama, posudbama, persiflažama te posvetama autorima poput Tatjane Gromače, Danijela Dragojevića, Tina Ujevića i drugih. Pjesnik često odgađa poantu do zadnjih stihovnih redaka čime stvara posebno snažan pjesnički učinak.
više