Explicit music

Kassel Jaeger

Francusko-švicarski skladatelj i elektroakustični glazbenik François J. Bonnet alias Kassel Jaeger živi i radi u Parizu. Osim što je direktor Grupe za glazbena istraživanja Nacionalnog audiovizualnog centra, François Bonnet je i književnik i teoretičar. Također je i producent na radiju France Musique i suizdavač časopisa SPECTRES (Shelter Press). Djela Kassela Jaegera složena su ravnoteža između konkretnog eksperimentalizma, ambijentalne buke i elektroakustičke improvizacije. Surađuje s umjetnicima kao što je Oren Ambarchi, Giuseppe Ielasi, Stephan Mathieu, Stephen O’Malley, Jim O’Rourke, Akira Rabelais ili James Rushford.

Objavljuje za etikete Editions Mego, Shelter Press, Black Truffle, Senufo Editions, Latencija … Njegova se glazba puštala na poznatim mjestima i festivalima širom svijeta kao što su Whitney Museum of American Art (SAD), Super Deluxe (Japan), Atonal (Njemačka), Accademia Chigiana (Italija), Harvardski prirodoslovni muzej (SAD), El Nicho (Meksiko), Madeiradig (Portugal), Donau Festival (Austrija).

***

 UPAD: 35kn u pretprodaji, 50kn na licu mjesta prije koncerta.

Rezervacije i prodaja ulaznica od ponedjeljka 8. studenog: KSET Klub i Dirty old shop (Tratinska 18) ili e-mailom: zez@kset.org.

Događaj je organiziran uz poštivanje preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje prema spomenutim preporukama. Na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.

***

Koncert u suradnji Francuskog instituta u Zagrebu, Muzičkob biennala Zagreb, festivala ZEZ, KSET-a i Multimedijalnog instituta.

više