Cruising...

Cruising sa Srđanom Sandićem: Luka Mavretić

U novom Cruisingu, Srđanu Sandiću u goste dolazi Luka Mavretić koji će predstaviti svoju trećuzbirku pjesama Svi moji oko mene. Zbirka se temelji na konceptu ‘unutarnjih putovanja’ (koji autor eksplicitno razotkriva na kraju knjige); kojim ćemo se prostorima i u kojim smjerovima kretati najavljuje se u početnim tekstovima ove vrlo promišljeno izgrađene cjeline. Razgovarat ćemo o izrazima, mogućnostima izraza te pronalasku ‘glasa’ unutar različitih medija u kojima ovaj umjetnik i kulturno-medijski radnik djeluje.

Luka Mavretić rođen je 1991. godine u Karlovcu gdje završava Gimnaziju. Na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu završava preddiplomski BA i diplomski MA studij Dramaturgije na smjeru Filmsko i Dramsko pismo. Tijekom studija radi na kazališnim i filmskim projektima, a dobiva i scenarističku stipendiju Branko Bauer, u nadležnosti Društva hrvatskih filmskih redatelja, pod mentorstvom Gorana Tribusona. Njegov dramski tekst “Magda Bonsai” objavljen je u sklopu knjige Nove drame 2, a dramski tekst “Nešto poput autobusa” ulazi u uži izbor za nagradu Marin Držić i izveden je u formi dramskog čitanja u GK Gavella, u režiji Dore Ruždjak Podolski. Njegovi kratki dramski tekstovi izvedeni su u formi radio drama u sklopu “Malih formi” HRT radija, u režiji Stephanie Jamnicky. Trenutno surađuje s 4Film studiom na dugometražnom dokumentarnom filmu na kojem je redatelj i ko-scenarist.

Poeziju službeno objavljuje od svoje 19. godine života kad dobiva i prvu nagradu natječaja Matice Hrvatske Karlovac – Zdravko Pucak za mlade pjesnike. Nakon toga osvaja i pjesnički natječaj, nagradu Na vrh jezika, tada u izdanju Algoritma. Nedavno je izašla i njegova treća zbirka poezije Svi moji osim mene, u izdanja Malih zvona iz Zagreba, a prethodno je osvojila i financijsku potporu za književno stvaralaštvo Ministarstva kulture.

Osim u MaMi, razgovor možete pratiti i online, putem prijenosa uživo.

više