Meetup

Wikimedia MeetUP + CEE Hub

Hrvatske Wikimedija inicijative HrW i Open GLAM wiki, u suradnji s Wikimedia CEE Hub-om i Multimedijalnim institutom,
pozivaju vas na upoznavanje i javnu prezentaciju rada Wikimedijalaca iz regije ovu subotu u klubu MaMa.

Tijekom predstojećeg vikenda u Zagrebu se održava radni skup Wikimedija CEE Hub inicijative, te neformalni MeetUp Wikimedijalaca iz bliže regije s ciljem podizanja razina kapaciteta i razvoja suradnji. Obje grupe, inicijative te offline i online gosti će se predstaviti u formatu kratkih prezentacija (lightning talk), te će biti na raspolaganju za diskusije i neformalno upoznavanje. Uz predstavljanje pojedinaca iz CEE Huba i SEE regije, nadamo se i online uključenju Wikimedijalaca iz Ukrajine.

Planirani program uključuje: kratku prezentacija o Wikimedijima kao kompleksnom medijskom, tehnološkom i organizacijskom sustavu, koji je u 20 godina nastao oko svog središnjeg projekta Wikipedije, te predstavljanje nekih od ključnih polja djelovanja (institucionalna partnerstva u edukaciji i kulturi), inicijativa (poput CEE Hub i Open GLAM wiki), filijala (poput Wikimedia Češke i Malte) i kampanja (poput WM CEE Spring i Ukrajinski mjesec kulturne diplomacije).

O organizatorima:

Open GLAM wiki Hrvatska je koordinacija i suradnja institucija, organizacija, inicijativa i pojedinaca u kulturi kako bi učinili kulturne resurse dostupnima kroz suradnje s iskusnim wikimedijalcima.

HrW inicijativa bavi se progresivnim praksama na Wikimedijinim projektima i Wikipediji, upotrebom Wikimedijinih resursa i metoda. Posebno se bavi temama vidljivosti, relevantnosti, raznovrsnosti i uključivosti sadržaja, sudionika i praksi, informiranjem, inspiriranjem, osnaživanjem, sudjelovanjem i educiranjem raznovrsnih socijalnih grupa i pojedinaca.

Wikimedia CEE Hub je mreža i projekt zajednica i filijala koje su se organizirale od 2011. godine kao Wikimedija Srednje i Istočne Europe. Cilj ovog regionalnog Huba je formalizirati postojeće suradnje u regiji i stvoriti uslužne service za zajednice koje trebaju podršku u svom radu, kako bi ih osposobili za rast kakav žele vidjeti.

više