Radionica

Anything2MIDI – radionica izrade MIDI instrumenata

vrijeme: sub/ned 04. i 05.11.2023., 17:00-20:00h
mjesto: klub MaMa (Preradovićeva 18, Zagreb)
prijave: max 10 – do popunjenja ili 03.11. 16:00h, na https://cloud.hacklab01.org/…/s/wNzJpH7rYy5PqqyA7C9QbFa6

Što sve može proizvesti zvuk? Vibracije glasnica, žica, udarci bubnja. A što je sa senzorom blizine, žiroskopom, potenciometrom i dobrim starim tipkalom? Zvukom je na kreativan način moguće upravljati koristeći razne senzore koji mogu mjeriti fizikalne karakteristike naše okoline. Ova radionica služi kao opsežni uvod u to kako bilo koji signal na mikroupravljaču pretvoriti u MIDI – koji onda možemo unutar digitalne audio radne stanice spojiti kako bi upravljao s nekim dijelom stvaranja zvuka.
Ubacimo osjećaj stvarnog svijeta i ljudskog pokreta u inače programiranu i kvantiziranu elektroničku glazbu. Neka naši senzori sviraju za nas!

Polaznici će na radionici isprogramirati vlastiti MIDI kontroler od pojedinačnih komponenti. Za sudjelovanje na radionici potrebno je vlastito računalo.

Voditelj:

Robert Sorić je embedded software developer u Soldered Electronics u Osijeku. Svakodnevno radi na razvoju proizvoda baš za makere i hobiste u svijetu mikroupravljača. Završio je diplomski studij računarstva u Osijeku. Svakom prilikom spaja programiranje s glazbenom produkcijom – s kojom se također bavi već dugi niz godina, trenutno pod aliasom ‘Problem’.

 

***

Hacklab01 je projekt haktivističke, DIY i mrežne produkcije temeljene na otvorenoj kulturi i slobodnom kodu, kroz AKC financijski podržan sredstvima Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

više