Masterclass

Masterclass: Atanas Georgiev

U petak 22. prosinca u 12 sati nagrađivani producent-montažer Atanas Georgiev održat će online masterclass pod naslovom OBLIKOVANJE STVARNOSTI: GENEZA NARATIVA.

Georgiev u masterclassu otkriva što leži u srži njegova pripovjedačkog majstorstva, kroz zakučasto i združeno umijeće montaže i produkcije, te kako navigira u delikatnoj ulozi režijskog kreativnog pouzdanika. Georgiev uvidom u raznolike filmove i iskustva razotkriva nijansirani duet između producenta i montažera sjedinjenih u jednoj osobi. Od njegovih ranijih filmova kao što su „Plati i ženi“ i „Avec l’amour“ do višestruko nagrađivane „Medene zemlje“ i novijih filmskih uspješnica u sklopu masterclassa Georgiev će prezentirati temeljito istraživanje montažerskog umijeća kao važnog oruđa za pripovijedanje.

ATANAS GEORGIEV je nagrađivani makedonski producent-montažer, osnivač Trice Films i FilmTrick, podružnica FX3X te profesor na Sveučilištu u Šangaju gdje podučava buduće filmaše i filmašice. Georgiev je stekao međunarodno priznanje svojim režijskim prvijencem „Plati i ženi“ (2009.) i festivalskim favoritom „Avec l’amour“ (2017.) a „Medena zemlja“ (2019.) koju je producirao i montirao osvojila je tri nagrade na Sundanceu i dvije nominacije za Oscara. Njegov nedavni montažerski uradak „Hollywoodgate“ imao je svjetsku premijeru na ovogodišnjem festivalu u Veneciji. Upravo s Olivierom Sarbilom, Sigrid Dierkier i Darrenom Aronofskym dovršava dokumentarac „Viktor“ dok je njegov najnoviji montažerski pothvat „Against the Tide“ imao svjetsku premijeru 2023. na Sundanceu čime se još jednom potvrdio kao iznimno vješt pripovjedač.

Uoči masterclassa na platformi volimdokumentarce.net od 18. do 23. prosinca moći će se besplatno pogledati filmovi „Medena zemlja“ (dostupnost: Hrvatska) i „Plati i ženi“ (dostupnost: ex-Yu) uz promotivni kod MASTERCLASS.

Masterclass se održava u organizaciji Restarta uz podršku Multimedijalnog instituta.

više