Predstavljanje zbirke pjesama

Predstavljanje zbirke pjesama “Sramežljivost krošnji” Petre Čeč

Pozivamo vas na predstavljanje zbirke pjesama Petre Čeč Sramežljivost krošnji u nakladi Općinske narodne knjižnice Drenovci.

O zbirci će govoriti Petra Čeč, autorica i Marija Skočibušić, pjesnikinja i studentica komparativne književnosti. Predstavljanje će moderirati Espi Tomičić, dramaturg i pisac.
Vidimo se uskoro!
Zbirka pjesama Sramežljivost krošnji osvojila je 2023. godine nagradu za najbolji rukopisni prvijenac na 34. Pjesničkim susretima u Drenovcima.

Poetski rukopis Petre Čeč zrelo je i dorađeno poetsko tkivo. Podijeljeno je na četiri ciklusa: „Pravimo se da se ovo nije dogodilo“, „Između dva nepostojanja“, „Previsoka za ovu vožnju“ i „Traženja“. Svaki ciklus obilježava fokusiranje na određene motivsko-tematske fenomene, ali tehnika pisanja stihovlja ostaje ista i prepoznatljiva. Riječ je o kondenziranom izrazu, koji se kreće od jednostavnog, gotovo razgovornog vokabulara do složenije pjesničke fraze sazdane od apstraktnog vokabulara. Zbirka Petre Čeč u ova četiri ciklusa pokazuje razvijen pjesnički idiolekt, poetiku i misaonu pjesničku poruku razvijenu na širokoj tematskoj paleti. – dr. sc. Vlasta Markasović

više