X

O nama

Multimedijalni institut (MI2) je neprofitna organizacija koja djeluje na sjeci┼ítima kulture, umjetnosti, tehnologije i aktivizma. Od samih po─Źetaka MI2 se formirao oko zajednica koje povezuje interes za razna dru┼ítvena i kulturna polja: 1) kriti─Źki usmjerene digitalne umjetnosti, film, glazba i knji┼żevnot; 2) digitalna zajedni─Źka dobra: slobodni softver, slobodna kultura i otvoreni pristup; 3) filozofija i teorija; 4) umre┼żavanje na polju kulture, zagovaranje i grassroot organiziranje; 5) za┼ítita javne domene i borba za prostornu pravdu.

Lokalno se MI2 najvi┼íe identificira sa dru┼ítvenim i kulturnim centrom MaMa, gdje organizira najsuvremenije kulturne, obrazovne i tehnolo┼íke programe, okuplja lokalnu hakersku zajednicu i osigurava otvoreni prostor za druge kulturne inicijative. Tako─Ĺer, Mi2 je suorganizator Human Rights Film Festivala, koncerata elektronske muzike, izdava─Źkih aktivnosti, te je hrvatski lokalizator za Creative Commons licencu.

MI2 je katalizator kulturnih suradnji i grassroot politi─Źkog aktivizma, kako lokalno, tako i na podru─Źju biv┼íe Jugoslavije. U po─Źetku 2000.-ih, MI2 je imao zna─Źajnu ulogu u iniciranju mre┼że Clubture te brojnih drugih inicijativa koje se bave pitanjima kulturne politike. U drugom djelu 2000.-ih, MI2 je bio dio saveza koji je inicirao osnivanje organizacije Pravo na grad koju i dalje podupire. Tako─Ĺer, MI2 je pomogao u iniciranju te podr┼żava seriju ne-konferencija Ni┼íta se ne─çe dogoditi koja okuplja hakere iz cijele biv┼íe Jugoslavije.