X

Human Rights Film Festival

Human Rights Film Festival (HRFF) ÔÇô Festival filma o ljudskim pravima, je festival koji se odr┼żava po─Źetkom prosinca u Zagrebu, povodom Dana ljudskih prava. Glavni cilj festivala je promocija kulture ljudskih prava. HRFF hrvatskoj publici nudi presjek iz najnovije filmske produkcije, s posebnim fokusom na anga┼żirani autorski film. Festival se odvija i u Rijeci, u suradnji s udrugom Filmaktiv.

HRFF je organiziran kao ┼íiroka platforma koja kroz razli─Źite aktivnosti uklju─Źuje brojne udruge, inicijative i pojedince aktivne na promicanju ljudskih prava te smjera uspostavljanju prostora kriti─Źkog diskursa.

Human Rights Film Festival je projekt dviju organizacija nezavisne kulture ÔÇô Multimedijalnog instituta i Udru┼żenja za razvoj kulture “URK”, osnovan 2002. godine s ciljem ve─çe vidljivosti raznih ljudsko-prava┼íkih tema u domeni kulture. Od prvog, revijalnog izdanja u klupskim prostorima MaMe i Mo─Źvare, HRFF je kontinuirano gradio profil festivala zavidne filmske kvalitete, ostaju─çi prepoznatljiv po svojim programima koji promoviraju otvorenost, multikulturalnost, tolerancijju, slobodu izbora.

Svako izdanje festivala ima svoju temu u ┼żari┼ítu, pa smo se tako na nedavnim izdanjima bavili pitanjima socijalne pravde, javnosti, zemlje ili pak ┼żivotom Roma u Europi. Istaknut ─çemo i retrospektivu njema─Źkog redatelja Alexandera Klugea.