12.-16.06.2017. @ Dubrovnik

Struktura

 
Struktura je sedmo u nizu dešavanja posvećenih suvremenoj filozofiji, estetici i politici, koja su od 2009. bila održavana u MaMi, a 2017. se pak selimo u IUC Dubrovnik.

 
 
— SIMPOZIJ @ IUC
 
Struktura je kvaliteta koja prožima fizički svijet i naš spoznajni odnos s njim. Filozofska tradicija od Platona nadalje formu je smatrala pojmom od najveće važnosti. Tek je u dvadesetom stoljeću pojam strukture sistematski određen i iskorišten — u prošlom stoljeću pratili smo njegov meteorski prelet nebom humanistike sve dok on, kako se čini, nije ponovno nestao u mraku neodređenosti.

Naš petodnevni simpozij bit će posvećen sudbini pojma “strukture” — kao pojma i konstrukcije — u dvadeset i prvom stoljeću. Temi ćemo pristupiti iz perspektive filozofije, psihoanalize, umjetnosti, znanosti, literature i filma: pitat ćemo se što bi značilo misliti i fizički odrediti ili istražiti konstituciju “strukture” danas, dok se napajamo iz starih i novih teoretskih izvora.

 
IZLAGAČI: Aaron Schuster / Ada Smailbegovic / Evan Calder Williams / Victoria Brooks / Omri MosesAlexi Kukuljevic  / Nathan Brown / Joshua Wiebe / Robin Graham / Amanda Holmes / Ante Jerić Vladimir Tasić / Leonardo Kovačević / Pearl Brilmyer

 
 
— UMJETNIČKI PROGRAM @ LAZARETI & KINO VISIA
 
Struktura uključuje i raznovrstan umjetnički program:

književne večeri s Ece Temelkuran, Andrejom Nikolaidisom i Vladimirom Tasićem
2-dnevni koncert-instalaciju Alexa Mendizabala
projekcije filmova Ane Hušman i Heinza Emigholza.

 
 
* raspored i detaljni opis programa u privitku [PDF-dokument]

 
 
 
ORGANIZATORI

Multimedijalni institut – MaMa (Zagreb)  

Centre for Expanded Poetics – Concordia University (Montréal)

Kulturtreger – Booksa (Zagreb)

 

PARTNERI

Inter-University Centre Dubrovnik

Kinematografi Dubrovnik

Lazareti 1-5
 

PODRŽAVAJU

Ministarstvo kulture RH
Grad Dubrovnik
Grad Zagreb
Hrvatski audiovizualni centar
više